top of page

גישור מאפשר לאנשים עם מוגבלויות

הליך הגישור בהשתתפות אנשים עם מוגבלויות

הליכי הגישור שאנחנו מובילות, כאשר אחד הצדדים (או שניהם) הוא אדם עם מוגבלות, מתמקדים הן בנושאים הנוגעים לפגיעה בכבודם ובזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות, (כפי שהם באים לידי ביטוי, בין היתר, בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות*) והן במחלוקות של אנשים עם מוגבלויות מול גורמים פרטיים וציבוריים בנושאים מגוונים אחרים.

בתהליכי הגישור שאנחנו מובילות מובטח לאנשים עם מוגבלויות, כמו גם לכל הצדדים המגיעים לגישור, הקשבה והתייחסות מכבדת, שיתוף ושליטה מלאים בכל שלב משלבי התהליך, כולל בשלב גיבוש ההסכמות, כתיבת הסדר הגישור וחתימה עליו.

גישור מאפשר1_edited.png

ה+ שלנו בגישור מאפשר לאנשים עם מוגבלויות

בחדר הגישור שלנו מתקיים תהליך הגישור בנוכחות מורשת נגישות בעלת ניסיון, ידע, מודעות ורגישות לצרכים השונים של אנשים עם מוגבלויות. עובדה זו מאפשרת לאנשים עם מוגבלויות להשתתף בהליכי גישור בתנאים העונים על הצרכים הפיזיים והנפשיים אשר נדרשים להם לשם התנהלות שוויונית ומכובדת מול כל גורם באשר הוא.

* חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות

עקרון יסוד בחוק שוויון זכויות לאנשים (תשנ"ח 1998) עם מוגבלות מגדיר ש"זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ומחויבותה של החברה בישראל לזכויות אלה, מושתתות על ההכרה בעקרון השוויון, על ההכרה בערך האדם שנברא בצלם ועל עקרון כבוד הבריות" מטרתו של החוק "להגן על כבודו וחירותו של אדם עם מוגבלות, ולעגן את זכותו להשתתפות שוויונית ופעילה בחברה בכל תחומי החיים, וכן לתת מענה הולם לצרכיו המיוחדים באופן שיאפשר לו לחיות את חייו בעצמאות מרבית, בפרטיות ובכבוד, תוך מיצוי מלוא יכולתו".

חדר הגישור שלנו מאפשר קיום תהליך גישור תוך הקפדה על שמירת חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות.

שאלות נפוצות על גישור מאפשר לאנשים עם מוגבלויות

מה היתרון של גישור+ בגישור שמעורבים בו אנשים עם מוגבלויות?

+ אריאלה אושפיז-ויגל היא מהנדסת אזרחית ומורשת נגישות בעלת ניסיון בגישור בסכסוכים בהם מעורבים אנשים עם מוגבלויות, ובעלת ידע נרחב בזכויותיהם על פי חוק.

להמשך קריאה לחצו כאן

bottom of page